FUTSAL AP-S OASIS BXL CLUB

APS Oasis Bxl is een historische club die al 34 jaar bestaat: het is een referentie in Brussel en in België. Het is een club die succes verzamelt en vaak op de topposities staat. Het is een club die zin heeft en wint! Deze overwinningen zorgen voor de reputatie van de club, niet alleen in het Brussels gewest, maar ook in het hele land. APS Oasis Bxl is niet van plan daar te stoppen en zou graag willen deelnemen aan internationale toernooien zoals het in het verleden al het geval was. De jeugd van de club wil de kleuren van hun stad luid en duidelijk dragen. Het heeft al een invloed op Brussel door zijn resultaten en zijn enthousiasme. Dit hebben ze net in de nationale competitie kunnen aantonen , door hun deelname aan de Belgische Cup, en deze uitstekende resultaten verbeteren de zichtbaarheid en bekendheid: Het is Brussel dat wint.

Sport heeft de kracht om de wereld te veranderen. Het heeft de kracht om mensen op een bijna unieke manier te verenigen. Sport kan hoop creëren waar alleen wanhoop heerst. Het is krachtiger dan regeringen om raciale barrières weg te nemen. Sport speelt met alle soorten discriminatie.
Nelson Mandela
0
Leden minder dan 16 jaar
0
Leden tussen 16 en 60 jaar
0
Toegewijde vrijwilligers die hun uren niet tellen

FILOSOFIE EN DOELSTELLINGEN

Dankzij deze animator opleiding, stellen we hen in staat en ondersteunen we hen in hun volwassen leven. Ze worden verrijkt door deze coaching ervaring. In feite hebben ze de volledige verantwoordelijkheid voor de animatie van de groep, de voorbereiding van de training, de motivatie van jongeren, enz. Bovendien moeten ze leren om zich te organiseren voor de studiemomenten die essentieel zijn om de centrale jury voor algemene animatorcursussen te slagen.

Zij volgen ook een scheidsrechtersopleiding. Ze worden in een echte professionele omgeving geplaatst (Organisatie van vergaderingen, training en wedstrijdvoorbereiding, notulen schrijven, enz.).

Dit beleid werpt zijn vruchten af, onze APS Oasis Club heeft de speciale Marc Falens LFFS Fair Play award ontvangen. Om onze acties te bestendigen en dit inhoudelijke werk voort te zetten, hebben we de specifieke toezichthoudende medewerkers nodig die we opleiden.
Daarom worden we ondersteund door de LFFS die onze toekomstige ontwikkelingsprojecten binnen de Oasis-club goedkeurt. Inderdaad we investeren veel in tijd en opleidingen met 16 vrijwilligers die zelfs deel maken van onze club.

Om de opvolging van onze acties te garanderen, om te profiteren van de ervaring die is opgedaan ten behoeve van de club, moeten we deze vrijwilligers kunnen behouden. Dat is moeilijk zonder hen te kunnen vergoeden. Om op deze weg verder te gaan en onze jongeren te motiveren, is dit essentieel. Wat u moet weten is dat onze projecten door het LFFS worden erkend.

De roeping van onze AP-S OASIS Club is om jongeren van 4 tot 25 jaar oud te trainen voor zaalvoetbal.

We hebben ook een nieuw intern trainingsprogramma uitgevoerd voor onze oudere tieners, aangevuld met ADEPS-opleiding als monitor van sportinitiatieven. Deze jonge monitors die binnen de club zijn opgeleid, zorgen voor de training voor de jongsten  van 4 tot 12 jaar oud.

 

Het doel van de club is om kinderen uit hun huis te krijgen,  om te voorkomen dat ze op straat blijven hangen en hen opnieuw te motiveren met iets dat ze leuk vinden en dat ze daardoor  gewaardeerd worden. Hun academische resultaten zijn soms gekarteld en sommige zijn klaar om af te vallen. Hier kunnen ze bewijzen dat ze over middelen beschikken. In verband met zelfrespect en het opbouwen van vertrouwen is dit een zeer positief resultaat. In een moeilijke buurt speelt de club een essentiële rol op het gebied van integratie.

We betrekken ze sterk bij het leven van de club: ze worden hierdoor de acteurs. In deze context doen ze nuttige ervaring op voor hun toekomstige professionele leven. We helpen hen bij het zoeken naar studentenbanen, we begeleiden hen, maar toch willen we dat de jongeren zelf hun stappen zetten. Het gaat erom hen te ondersteunen, maar ook om hen zelfstandig te leren omgaan. Dankzij de passie voor deze sport, zaalvoetbal, proberen we waarden te promoten die ons dierbaar zijn, zoals respect, beleefdheid, organisatorische vaardigheden.